Introdans repetitie

Verschillende deelnemers aan dit platform hebben activiteiten georganiseerd in de tweede Week van Nalaten aan cultuur, verspreid over Nederland. In Heerlen, Veendam, Apeldoorn, Den Haag, Arnhem, Leiden, Naarden en Amsterdam werd aandacht gevraag voor het thema. Er kwam veel reactie op, zowel van bezoekers als van degenen die niet aanwezig konden zijn maar wel belangstelling hebben voor dit onderwerp.

Bij alle bijeenkomsten was een notaris aanwezig om uitleg te geven over hoe het erfrecht in elkaar zit en waar je rekening mee moet houden bij het opmaken van een testament. Er werden inspirerende voorbeelden gegeven van cultuurliefhebbers die gaan nalaten aan een cultureel goed doel of dat gedaan hebben.

Daarnaast konden alle bezoekers genieten van artistieke inhoud. Zo woonden zij in Arnhem repetities bij van de theatervoorstelling Wolfgang: het wonderjong en de dansvoorstelling Carmen. In Veendam bundelden 4 culturele organisaties hun krachten en was er zowel een muzikaal optreden als een expositie te bewonderen. In Heerlen werd het Allerzielenconcert bezocht en in Leiden illustreerden musici op instrumenten van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds de verhalen van de twee organiserende musea.

Bent u ook op zoek naar inspirerende voorbeelden van een nalatenschap? Neem vrijblijvend contact op met een van onze culturele partners.