Toneelgroep Oostpool

Nalaten aan

Toneelgroep Oostpool

Toneelgroep Oostpool maakt voorstellingen over onderwerpen waar we het vandaag en morgen over moeten hebben onder artistieke leiding van Daria Bukvić. En dat doen we bij voorkeur met zoveel mogelijk verschillende mensen, met verschillende achtergronden en inzichten. Niet alleen in onze theaterproducties, maar ook in de samenstelling van onze organisatie streven we diversiteit na. Hoewel we als nationaal gezelschap het land doorkruizen met onze shows voor een breed publiek, vinden we al bijna 70 jaar ons thuis in de stadsregio Arnhem/Nijmegen. Huis Oostpool is dé plek waar we experimenteren, maken, proberen, monteren en spelen.

Hoe nu mens te zijn?

Jong, activerend, sexy, geëngageerd en actueel. Dat is Toneelgroep Oostpool. We vertellen verhalen over de wereld van nu en hoe onze toekomst er uit zou kunnen zien. Nadrukkelijk inclusief, aantrekkelijk in vorm en impact-makend op het publiek. Bij ons gaan engagement en entertainment hand in hand. Hoe nu mens te zijn? is de vraag die aan al de voorstellingen en activiteiten van Toneelgroep Oostpool ten grondslag ligt.

“Samen met het artistieke team wil ik bouwen aan een veilig, inclusief en spraakmakend gezelschap dat uitdagend theater maakt voor een breed publiek. Theater dat je hart en hoofd in vuur en vlam zet. Theater dat toegankelijk is voor iedereen. Oostpool is een oud gezelschap met een rijke geschiedenis, dat gerund wordt door een stel jonge honden vol energie en urgentie.”

Daria Bukvić

Theatre is for the people

Met onze theatershows van ons vaste regisseursteam vullen we in heel Nederland de schouwburgen met een relatief jonge en divers publiek. De jongerenvoorstellingen in een reizende theatertruck worden jaarlijks door ruim 15.000 middelbare scholieren, voornamelijk in Oost-Nederland. Oostpool initieert daarnaast een groot aantal andere activiteiten voor een zo groot mogelijke diversiteit aan mensen in Oost-Nederland, waarbij de nadruk ligt op meedoen. We bereiken een nieuw publiek door het organiseren van diverse workshops, contextprogramma’s en educatieve producties. Dit doen we in samenwerking met partners als Theater Sonnevanck, Introdans, Cultuur Oost en ArtEZ.

Oostpool biedt daarnaast een podium voor amateurtheater, de vooropleiding Oost en een online aanbod voor verschillende (potentiële) toeschouwers.

Facts & Figures

– Meer dan 600 voorstellingen per jaar.
– Ruim 75.000 bezoekers per jaar.
– Vast regisseursteam bestaande uit Daria Bukvić, Char Li Chung, Jan Hulst, Kasper Tarenskeen, Pieter Kramer en Abdel Daoudi
– Bekende producties van Oostpool: People, Places & Things, Allemaal Mensen, Laura H, Hollandsch Glorie en Girls and Boys.
– Acteurs die te zien waren in onze producties: Hadewych Minis, Hannah Hoekstra, Rick Paul van Mulligen, Thijs Römer, Charlie Chan Dagelet, Ludwig Bindervoet, Florian Myjer, Chris Peters, Sidar Toksöz en vele anderen.

Door het nalaten aan Toneelgroep Oostpool, maakt u het mede mogelijk dat ook de generaties na u van theater kunnen blijven genieten. Met uw steun kunnen wij theater blijven maken voor jong en oud, in Oost-Nederland en daarbuiten.

Michiel Nannen

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Toneelgroep Oostpool kunt u contact opnemen met:

Michiel Nannen

michiel@toneelgroepoostpool.nl

026 443 76 55