Oostpool logo

Nalaten aan

Theater Oostpool

Theater Oostpool neemt je mee in wat de wereld nu bezighoudt. Onze verhalen zijn jong en vurig, maar ook persoonlijk en grappig. We kiezen voor een verscheidenheid aan achtergronden en culturen. Theater is voor iedereen. Kom kijken, we hebben geen tijd te verliezen.

“Samen met het artistieke team wil ik bouwen aan een veilig, inclusief en spraakmakend gezelschap dat uitdagend theater maakt voor een breed publiek. Theater dat je hart en hoofd in vuur en vlam zet. Theater dat toegankelijk is voor iedereen. Oostpool is een oud gezelschap met een rijke geschiedenis, dat gerund wordt door een stel jonge honden vol energie en urgentie.”

Daria Bukvić

Artistiek directeur Theater Oostpool

Theater Oostpool schudt je wakker

Met onze voorstellingen van ons vaste regisseursteam vullen we in heel Nederland niet alleen de schouwburgen, maar ook locaties als Oerol en Lowlands, met een jong en divers publiek. De jeugdvoorstellingen in onze rondreizende theatertruck worden jaarlijks door ruim 15.000 middelbare scholieren bezocht, voornamelijk in Oost-Nederland. Oostpool initieert daarnaast een groot aantal andere activiteiten waar de nadruk ligt op meedoen. We bereiken een nieuw publiek door het organiseren van diverse workshops, contextprogramma’s en educatieve producties. Dit doen we in samenwerking met partners als Theater Sonnevanck, Introdans, Cultuur Oost, New Dutch Connections en ArtEZ.

Oostpool biedt daarnaast een podium voor amateurtheater, de vooropleiding Oost en een online aanbod voor verschillende (potentiële) toeschouwers.

Facts & Figures

– Meer dan 600 voorstellingen per jaar.
– Ruim 75.000 bezoekers per jaar.
– Vast regisseursteam bestaande uit Daria Bukvić, Char Li Chung, Jan Hulst, Kasper Tarenskeen, Pieter Kramer en Abdel Daoudi
– Bekende producties van Oostpool: Baby Crazy, Girls and Boys, Edward II – The Gay King, Midzomernachtsdroom en Laura H.
– Acteurs die te zien waren in onze producties: Hadewych Minis, Hannah Hoekstra, Rick Paul van Mulligen, Charlie Chan Dagelet, Ludwig Bindervoet, Florian Myjer, Chris Peters, Sidar Toksöz en vele anderen.

Door het nalaten aan Theater Oostpool, maakt u het mede mogelijk dat ook de generaties na u van theater kunnen blijven genieten. Met uw steun kunnen wij theater blijven maken voor jong en oud, in Oost-Nederland en daarbuiten.

Michiel Nannen

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Theater Oostpool kunt u contact opnemen met:

Michiel Nannen
Zakelijk directeur Theater Oostpool

michiel@theateroostpool.nl

026 443 76 55