logo friesmuseum

Nalaten aan

de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

De Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, opgericht in 2018, heeft zich in korte tijd gevestigd als een toonaangevend festival op het internationale concertpodium. Befaamd om de unieke focus op het strijkkwartet, biedt het festival een platform aan zowel de wereldtop als jong talent. Met meer dan vijftig concerten in acht dagen vormt het festival een ontdekkingsreis voor zowel liefhebbers van het genre als nieuwkomers. Strijkkwartet Biënnale is trots om het epicentrum te zijn van de levendige en dynamische wereld van het strijkkwartet.

Over de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

In samenwerking met ’s werelds vooraanstaande strijkkwartetten en solisten viert SQBA de rijke traditie van het strijkkwartet en geeft het ruimte aan vernieuwende artistieke visies. Naast het streven naar muzikale perfectie, zet het festival zich in voor de maatschappij met speciale aandacht voor talentontwikkeling en educatie. De evenementen, lezingen en masterclasses dragen bij aan de overdracht van kennis en passie naar de volgende generatie musici en luisteraars.

Het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam vormt het kloppend festivalhart van de Strijkkwartet Biënnale. Hier komen liefhebbers, insiders en nieuwkomers samen om de veelzijdigheid van het strijkkwartet te vieren. Door zowel eeuwenoude composities als hedendaagse werken ten gehore te brengen, speelt het festival een cruciale rol in het in stand houden en vernieuwen van het genre. Het festival dient niet alleen als muzikale viering, maar ook als een platform voor dialoog, ontwikkeling en ontdekking.

Jaap Hülsmann – Zakelijk directeur

Waarom nalaten aan
de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam?

Om als het grootste strijkkwartetfestival ter wereld onze missie ook in de toekomst te realiseren kan de SQBA niet zonder de steun van particulieren. Vanaf de oprichting hebben bijdragen van liefhebbers bijzondere initiatieven en activiteiten mogelijk gemaakt, zoals projecten die zorgen voor de kwalitatieve groei en toekomstbestendigheid. Jong talent krijgt kansen via masterclasses, educatieve trajecten en samenwerkingen, zoals die met het Leerorkest. Grensverleggende artistieke producties zorgen voor continue vernieuwing. Deze inspanningen zouden niet haalbaar zijn met alleen subsidies en ticketinkomsten.

Hoe werkt het?

Met uw nalatenschap, via een erfstelling of legaat, kan SQBA, zelfs in uitdagende tijden blijven investeren in artistieke kwaliteit, innovatie en het bieden van kansen aan nieuwe generaties musici. Dat kan natuurlijk bijvoorbeeld ook met een Fonds op Naam; dat kan ook de naam zijn van iemand die u speciaal wilt eren. Zo maakt het Monica Rosenzweig Compositie Fonds het mogelijk om opdrachten aan componisten van onze tijd te verstrekken. Zo blijft de magie van het strijkkwartet levend, voor u en de generaties na u.

Anne Tanzi-Dozy

Heeft u nog vragen?

Heel graag bespreken wij met u hoe wij samen uw wens kunnen realiseren. Wilt u ons laten weten of wij een persoonlijke afspraak met u mogen maken?

Jaap Hülsmann,
Zakelijk directeur

j.hulsmann@sqba.nl

+31 6 65 633 687