KARAVAAN_logo_vlak_2022_1_ROOD-BLAUW_rgb

Nalaten aan

Karavaan 

Karavaan produceert diverse festivals waarbij we ons publiek verrassen met theater op verschillende bijzondere locaties in Noord-Holland. Een duinpan voor een moderne bewerking van Vondel, de gevel van een oude chocoladefabriek als doek voor een video-installatie, bij het uitgiftepunt van de Voedselbank een theaterstuk over armoede – we doen het allemaal. Het hoogtepunt van het jaar is Karavaan festival. Met dit
festival presenteren we 10 dagen lang locatietheater in de regio Alkmaar
met Yes In My Backyard in het Victoriepark als bruisend festivalhart.

Over Karavaan

Karavaan hecht veel belang aan de talentontwikkeling van jonge makers. Om hen te ondersteunen in hun maakproces, hebben we productiehuis Makershuis Alkmaar gestart. Hier kunnen jonge makers in residentie (onderzoek doen of repeteren) en bieden we hen productionele en artistieke ondersteuning om de volgende stappen te kunnen zetten in hun ontwikkeling. Daarnaast organiseren we ieder jaar een speciaal festival voor jonge makers. Zo brengen we hen in contact met professionals in het veld en met elkaar.

Missie van Karavaan is het maken van sociale impact middels (locatie)theater. Iedere voorstelling is een complete belevenis waarbij publiek plekken ontdekt en verhalen leert kennen die hun horizon verbreden. We laten het schuren, maken ruimte voor twijfel, empathie en begrip- ook voor iemand waar we het misschien niet mee eens zijn. We werken hierbij actief samen met maatschappelijke partners en organisaties uit de regio.

Waarom nalaten aan
Karavaan 

Met de steun van fondsen, vrienden, sponsoren en particuliere donateurs programmeert Karavaan het hele jaar rond locatietheater. Zonder deze steun kunnen wij niet doen wat we graag willen doen: het produceren van festivals met impact in Noord-Holland, met name in de regio Alkmaar; en het ondersteunen, begeleiden en een podium bieden aan jonge theatermakers. We nemen publiek mee in verschillende perspectieven en verrijken de voorstellingsbezoeken met contextprogramma’s en nagesprekken.

Hoe werkt het?

Mocht je een nalatenschap overwegen, komen we graag met je in contact. We kunnen je nog veel meer vertellen over wat we doen, onze missie en ons doel. Met jouw nalatenschap kunnen wij theater blijven inzetten als middel om belangrijke verhalen en perspectieven onder de aandacht te brengen bij een breder publiek. Ook kunnen we toekomstige generaties theatermakers blijven ondersteunen en een springplank bieden richting het werkveld. Elke gift is meer dan welkom en komt 100% ten goede aan onze doelstelling. Wij kijken ernaar uit je te ontmoeten.

IlsevanDijk-StichtingKaravaanExceptioneel

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Karavaan kunt u contact opnemen met:

Ilse van Dijk

info@karavaan.nl

06-23111715