Stedelijk Museum Amsterdam

Nalaten aan

het Stedelijk Museum Amsterdam

In 1895 opent het Stedelijk Museum Amsterdam zijn deuren aan de Paulus Potterstraat. Dit is mede mogelijk gemaakt door vermogende Amsterdammers: zij schenken geld en kunst.

Het Stedelijk heeft in ruim 125 jaar een klinkende reputatie opgebouwd, die tot over de landsgrenzen reikt. We zetten deze traditie graag voort. Ieder jaar opnieuw vinden de klassiekers van de toekomst hier een podium in het Stedelijk. Als begunstiger helpt u ons om dat te blijven realiseren. Een waardevolle ‘investering’ in de kunst van morgen.

Over het Stedelijk Museum Amsterdam

Tien jaar na de oprichting is het al raak. Werk van Van Gogh is dan voor het eerst te zien in Nederland, bij het Stedelijk. Een jonge Mondriaan ziet het en besluit kunstenaar te worden. In 1923 is het werk van Malevich hier voor het eerst buiten Rusland te zien. En in 1949 krijgt CoBrA een platform. In 1961 is Dylaby van Jean Tinguely en anderen te zien, een van eerste tentoonstellingen waar bezoekers zelf aan kunnen deelnemen. Ook de colorfield painting van Barnett Newman, die directeur Edy de Wilde eind jaren 60 begon te verzamelen, doet stof opwaaien. Wie kent Cathedra niet?

Het museum staat snel bekend om zijn vernieuwing, primeurs en spraakmakende tentoonstellingen. Om de voortrekkersrol te kunnen blijven spelen hebben we particuliere begunstigers zoals u hard nodig. Met uw steun kunnen wij blijven vernieuwen en activiteiten aanbieden die kunst en vormgeving toegankelijk maken. Zo kan het Stedelijk ook in de komende 125 jaar een voortrekkersrol vervullen.

Waarom nalaten aan
het Stedelijk Museum Amsterdam?

De steun van betrokken particulieren is onmisbaar voor het Stedelijk. Het loopt als een rode draad door onze geschiedenis, vanaf het moment van onze oprichting in 1895. Veel van de activiteiten die wij in de afgelopen 125 jaar hebben georganiseerd waren niet mogelijk geweest zonder de steun van onze begunstigers. Ook heeft het Stedelijk geweldige kunstwerken en collecties als schenking mogen ontvangen. We zijn heel dankbaar voor deze mooie blijken van erkenning van de rol die wij als museum hebben.

Hoe werkt het?

Het Stedelijk Museum heeft een onafhankelijk steunfonds voor particulieren die het museum substantieel en voor de lange termijn willen ondersteunen: het Stedelijk Museum Fonds. Giften worden gebruikt om aankopen, restauratie, onderzoek, educatieve projecten en tentoonstellingen mogelijk te maken.

De steun van particulieren heeft door de jaren heen altijd een grote rol gespeeld bij het mogelijk maken van onze activiteiten. Groot of klein, iedere bijdrage helpt om het verschil te maken – nu en in de toekomst. Door het Stedelijk op te nemen in uw testament, helpt u het museum om te blijven vernieuwen en ook voor volgende generaties relevant te zijn.

Kyra Wessels

Heeft u nog vragen?

Als u vragen heeft over het steunen van het Stedelijk, via een nalatenschap of op een andere manier, neem dan contact met ons op. We staan voor u klaar en helpen u graag.

Kyra Wessels
Senior Advisor Stedelijk Museum Fonds

k.wessels@stedelijk.nl

+31(0)205732710