Rijksakademie

Nalaten aan

Rijksakademie van beeldende kunsten

Al meer dan 150 jaar staat de Rijksakademie van beeldende kunsten voor artistieke vernieuwing en vooruitstrevende kunst. Vanuit de visie dat kunst een cruciale motor is voor een open en innovatieve samenleving, creëren we de condities voor Nederlandse en internationale kunstenaars om zichzelf uit te dagen en zo de kracht van kunst steeds opnieuw te verbeelden.

Over de Rijksakademie van beeldende kunsten

In ons residency-programma verwelkomen we een internationale, multidisciplinaire, experimenteel en kritisch geëngageerde kunstenaarsgemeenschap. Gedurende hun tweejarige verblijf gaan zo’n vijftig kunstenaars een proces in met een open einde, waarin ze hun praktijk verdiepen en nieuwe wegen binnen en buiten het kunstveld verkennen. De interdisciplinaire werkwijze stimuleert nieuwe manieren van maken en leidt tot innovatieve toepassingen. Rijksakademie-alumni kom je overal tegen!

“We worden verrast, geprikkeld en geïnspireerd door de Rijksakademie! Toegang tot de wondere wereld van de Rijksakademie, van bibliotheek tot diverse lezingen en de persoonlijke contacten met de kunstenaars is van onschatbare waarde voor ons.“

Kerstin en Jurg

Begunstigers

“I feel honoured to support the Rijksakademie, being able to help young and talented individuals to become the great artist of tomorrow is a true privilege. The multicultural and open environment of the Rijksakademie makes me feel at home and helps me connect with the Dutch and international art world.”

Joaquim Carvalho Ribeiro

Begunstiger

Waarom nalaten aan de
Rijksakademie van beeldende kunsten?

Wanneer groot talent niet de steun en stimulering krijgt die het nodig heeft om verder te groeien, gaat een belangrijk deel van ons toekomstig erfgoed verloren. Zou Berlage Berlage zijn geweest zonder zijn verblijf aan de Rijksakademie? Mondriaan? Constant? Karel Appel? Of recenter Jennifer Tee en Femke Herregraven? Elk van hen kreeg de kans hun artistieke talenten te ontwikkelen op de Rijksakademie. Begunstigers worden actief bij de Rijksakademie en ons internationale en dynamische netwerk betrokken.

Rijksakademie

Hoe werkt het?

Je kunt nu een blijvende bijdrage doen om ervoor te zorgen dat de Rijksakademie dit belangrijke werk kan voortzetten, ongeacht wat de toekomst brengt. Je kunt dit doen door ons op te nemen in je testament of een Fonds op Naam op te richten. Wij helpen je graag bij het formuleren van wensen. Vind je bijvoorbeeld de ontwikkeling van schilderkunst belangrijk, dan kan een nalatenschap aan het verflab het verschil maken. Je kunt ook bijdragen aan kansen voor kunstenaars uit bepaalde regio’s. Welke vorm je ook kiest, de gift of nalatenschap komt volledig ten goede aan de ontwikkeling van kunstenaarschap, omdat de Rijksakademie als culturele ANBI is vrijgesteld van belasting. Wij denken graag met je mee over de mogelijkheden.

Maria

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan de Rijksakademie kunt u contact
opnemen met:

María Virto Marcilla

maria.virto.marcilla@rijksakademie.nl

020 527 03 10