Ragazze Quartet

Nalaten aan

Ragazze Quartet

Ragazze Quartet speelt klassieke en moderne strijkkwartetten: bevlogen en op het hoogste niveau. Met spraakmakende programma’s heeft het kwartet zich ontwikkeld tot een van de meest frisse en toonaangevende stemmen in de klassieke muziek. In innovatieve programma’s gaat het de samenwerking aan met de meest oorspronkelijke stemmen in theater, dans en literatuur. Met een interdisciplinaire benadering, oorspronkelijke programmaformules en een eigentijdse presentatiewijze brengt Ragazze de ultieme ervaring van bekende én onbekende muziek.

Over het Ragazze Quartet

Het Ragazze Quartet speelt gemiddeld 70 concerten per jaar in toonaangevende concertzalen, maar is eveneens te zien in concertseries door heel het land en op festivals als Oerol op Terschelling. Buitenlandse reizen voerden hen naar onder andere Engeland, Zweden, China, Japan, Indonesië en Amerika.

Ragazze werkt graag samen met een jongere generatie musici en theatermakers evenals met toonaangevende organisaties als NDT, het Kronos Quartet, Orkater en het Holland Festival. Daarnaast is het kwartet sinds 2017 artistiek leider van festival September Me in Amersfoort.

Ragazze won in 2013 de Kersjes Prijs en in 2017 de Operadagen Rotterdam Award voor “..hun eigenzinnige muziektheatrale benadering, hun maatschappelijke engagement en het gemak waarmee ze buiten hun traditionele vakgebied durven te denken”, aldus de jury.

Bij het label Channel Classics zijn inmiddels 6 cd’s verschenen.

Waarom nalaten aan
Ragazze Quartet

De ambitie van Ragazze Quartet is groter: ze willen de gangmakers zijn van een levendige klassieke en hedendaagse muziekcultuur. Om deze missie te realiseren zoekt het kwartet nieuwe donateurs en sponsoren. Hun bijdragen zijn nodig om nieuwe compositieopdrachten te verstrekken, het publiek de zeggingskracht van bekende én onbekende muziek ten volle te laten ervaren, nieuwe generaties te bereiken met innovatieve programmaformules en internationale tournees te verwezenlijken. Door na te laten aan Ragazze Quartet ondersteunt u nieuwe stemmen in de klassieke muziek.

Hoe werkt het?

Nalaten aan Ragazze Quartet kan op uw manier. Het is mogelijk om Ragazze Quartet op te nemen in uw testament, dit kan bijvoorbeeld via een erfstelling of legaat. Graag spreken we met u over uw persoonlijke wensen. Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek. We helpen u graag.

Contactpersoon Jorien

Heeft u nog vragen?

Wilt u met ons kennismaken of heeft u een persoonlijke vraag over nalaten aan Ragazze Quartet? Dan kunt u contact opnemen met:

Nora Hulsink

nora@ragazzequartet.nl

0611866262