logo Parkstad Limburg Theater

Nalaten aan

Parkstad Limburg Theaters

Parkstad Limburg Theaters vormt het artistieke kloppend hart van de podiumkunsten in Limburg. Onze podia in Heerlen en Kerkrade zijn er voor alle podiumkunsten en voor ‘de stad’; onze omgeving in Heerlen, Kerkrade en geheel (Zuid-)Limburg. We verbinden ons publiek al decennialang aan regionale, nationale en internationale kunstenaars door middel van een impactvolle en diverse programmering. Vanuit de betekenisvolle ontmoeting draagt Parkstad Limburg Theaters bij aan de culturele en economische ontwikkeling van de regio.

Foto credits: LATULACONGA PRODUCTIONS | Johan Latupeirissa |

Over Parkstad Limburg Theaters

Parkstad Limburg Theaters is er voor de kunstenaars en het publiek. Onze dynamische programmering biedt een blik op de wereld, nodigt uit tot reflectie, inspireert tot creativiteit en vernieuwing én zorgt voor plezier en ontspanning. Theater is gericht op beleving en maakt mensen vrolijk. Samen met de steun van onze Vrienden laten we kinderen zich verwonderen door theater. En in samenwerking met vele partners stimuleren wij jong (theater)talent om aan de slag te gaan in cultuur.

“Het theater is een waardevolle en leuke vrijetijdsbesteding waarbij altijd tevreden mensen naar buiten komen. 90% van wat er in Nederland speelt is ook hier te zien. Ik voel me trots op het theater en de bijna altijd volle zalen.”

Vrijwilliger Parkstad Limburg Theaters

Waarom nalaten aan
Parkstad Limburg Theaters

Wij willen het mogelijk maken dat iedereen mee kan doen, een eigen identiteit kan ontwikkelen en elkaar kan ontmoeten in het theater. In Parkstad Limburg is dit niet als vanzelfsprekend voor iedereen weggelegd. Heerlen en Kerkrade behoren tot de meest kansarme gemeentes van Nederland. De kans is hierdoor groot dat kinderen en jongeren opgroeien zonder in contact te komen met sport, cultuur of andere activiteiten. Ons theater heeft een programma ontwikkeld waarmee zij het verschil kan maken.

Hoe werkt het?

Uw nalatenschap geeft Parkstad Limburg Theaters toekomst. Wij kunnen ons brede palet aan activiteiten niet realiseren zonder de onmisbare steun van vrijwilligers, vrienden en sponsoren. Of, zoals onze directeur Bas Schoonderwoerd het zegt: “Onze doelstellingen zijn grenzeloos maar onze subsidies zijn gelimiteerd.” Elke bijdrage helpt om cultuur in de regio te behouden en versterken.

Door uw steun kunnen kinderen profiteren van de verrijkende kracht van het theater. Ook stelt u talent in de gelegenheid om zich te kunnen ontplooien en in contact te komen met publiek.

Met uw nalatenschap kunnen we blijven investeren in de toekomst van de podiumkunsten voor onze regio.

Nina Scholtens

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Parkstad Limburg Theaters kunt u contact opnemen met:

Nina Scholtens

n.scholtens@plt.nl

+316 30118058