Festival Oude Muziek

Nalaten aan

Festival Oude Muziek Utrecht

Al ruim 40 jaar programmeert Festival Oude Muziek Utrecht concerten met de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok. Met het toonaangevende Festival Oude Muziek in Utrecht, het Seizoen Oude Muziek met tournees door heel Nederland en streamingplatform Early Music Television maken we oude muziek van het hoogste niveau toegankelijk voor iedereen. Per jaar bezoeken zo’n 90.000 oudemuziekliefhebbers uit binnen- en buitenland onze circa 300 concerten.

OOM 1 © Foppe Schut _lowres_FS_8795

Over Organisatie Oude Muziek

Ambacht, ontmoeting en artistieke kwaliteit staan bij de Festival Oude Muziek Utrecht centraal. Er klinkt muziek die u nergens anders ter wereld hoort, uitgevoerd door de absolute wereldtop én door jong muzikaal talent. We zijn internationaal koploper binnen het genre, maar ook onze maatschappelijke ambities zijn groot. We willen oude muziek toegankelijk maken voor iedereen. Zo bouwen wij aan de klinkende toekomst van oude muziek én aan het publiek van morgen.

Waarom nalaten aan
Festival Oude Muziek Utrecht?

Tijdens het Festival Oude Muziek en het Seizoen Oude Muziek ontvangen we jaarlijks honderden musici uit binnen- en buitenland, waarbij een speciale rol is weggelegd voor jong talent. Aan hun concerten gaan soms jaren van onderzoek vooraf en door hen een podium te bieden dragen wij bij aan de ontwikkeling van het genre. De Organisatie Oude Muziek vormt hiermee een essentiële schakel tussen musici en muziekliefhebbers.

Hoe werkt het?

Om de toekomst van oude muziek te garanderen kan de Festival Oude Muziek Utrecht niet zonder hulp van Vrienden en particuliere schenkers. Samen met u kunnen we jong talent een podium blijven bieden, uniek repertoire ten gehore brengen en oude muziek ontsluiten voor het publiek van morgen. Initiatieven als het Internationaal Van Wassenaer Concours, de gratis toegankelijke Fringe, De Toegift en jongerencommunity Ambassadors of Early Music kunnen niet bestaan zonder uw steun.

Met uw nalatenschap kunnen wij blijven investeren in artistieke kwaliteit, talentontwikkeling en publieksverbreding. In concerten die raken, inspireren en ons aan het denken zetten – want door naar het verleden te kijken, begrijpen we het heden beter

Hester Wolters

Heeft u nog vragen?

Voor meer informatie over nalaten aan de Festival Oude Muziek Utrecht kunt u contact opnemen met:

Hester Wolters,
adjunct-directeur

vrienden@oudemuziek.nl

030 232 9000