Nalaten aan

De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is het podium voor grote nationale en koninklijke evenementen en een monumentale ruimte voor tentoonstellingen en bijzondere gebeurtenissen waarbij diverse culturen elkaar ontmoeten in het hart van de hoofdstad. Jaarlijks vinden vier grote tentoonstellingen plaats: de wereldpremière van de World Press Photo Exhibition, het Meesterwerk, waarin twee maanden lang een topstuk van wereldklasse schittert in de kerk; History & Royalty, dat op moderne wijze de hele geschiedenis van de kerk vertelt en verbeeldt; en de grote Wintertentoonstelling, over landen, culturen of historische personen.

Over De Nieuwe Kerk Amsterdam

De Nieuwe Kerk is van ons allemaal. Het is een nationaal monument, een plek van gedeelde geschiedenis, van herdenken en vieren. Het is bovendien een zeer indrukwekkend gotisch kerkgebouw met talloze hoogtepunten die de rijkdom van zeventiende-eeuws Amsterdam weerspiegelen. Zoals het orgel, de preekstoel, het koorhek en het praalgraf van admiraal de Ruyter.

Waarom nalaten aan
De Nieuwe Kerk Amsterdam?

Door de tentoonstellingen en de randprogrammering wil De Nieuwe Kerk Amsterdam inspireren, herdenken en vieren en een plaats van ontmoeting en verbinding zijn, om zoveel mogelijk mensen meer begrip te laten krijgen voor elkaar en voor andere culturen en landen. Dat doen wij als cultureel ondernemer. We krijgen hiervoor geen subsidie.

Een nalatenschap is voor ons dan ook essentieel en heeft grote impact. U steunt dan de organisatie en activiteiten van De Nieuwe Kerk op een bijzonder waardevolle manier. U draagt bij aan de grote tentoonstellingen, aan educatie en aan de programmering van lezingen, theatershows en orgelconcerten in een van de indrukwekkendste historische monumenten in de hoofdstad.

Hoe werkt het?

Als u De Nieuwe Kerk Amsterdam wilt opnemen in uw testament kan dat bijvoorbeeld door een erfstelling of een legaat. Bel voor meer informatie met Martine Wouters 020-6268168, of kijk op onze website.

Contactpersoon Claire

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan De Nieuwe Kerk Amsterdam
kunt u contact opnemen met:

Claire Schreiner

c.schreiner@hartmuseum.nl

020 523 18 22