Nederlandse Bachvereniging

Nalaten aan

Nederlandse Bachvereniging

‘Wij houden ontzettend veel van oude muziek. Van Händel, Haydn, Scarlatti. Maar bovenaan staat Bach. Zijn composities zijn prachtig en betekenisvol, vol emoties en ongelooflijk knap opgebouwd. Elke keer als ik naar Bach luister, ontdek ik iets nieuws.’

Herkent u zich in deze quote? Wilt u dat toekomstige generaties ook de fantastische wereld van Bach ontdekken? Laat Bach voor altijd klinken door de Nederlandse Bachvereniging op te nemen in uw testament.

Over de Nederlandse Bachvereniging

Verenigd door hun passie voor barokmuziek, streven de musici van de Nederlandse Bachvereniging continu naar verdieping en vernieuwing met als ultieme doel de muziek van Bach en zijn tijdgenoten voor iedereen op zijn mooist te laten klinken. Zo verzorgt de Nederlandse Bachvereniging elk seizoen ruim zestig bijzondere concerten in binnen- en buitenland, waaronder de vermaarde Matthäus-Passion in de Grote Kerk in Naarden. Sinds 2014 werkt de Bachvereniging aan het project All of Bach en bereikt het via online kanalen miljoenen (nieuwe generaties) muziekliefhebbers.

‘Bach raakt me altijd. Ongelooflijk dat een mens in staat is zulke ontroerende werken te componeren. Ik vind het ontzettend belangrijk dat toekomstige generaties ook van zijn muziek kunnen genieten.’

- Karin Jansen

Vriend van de Bachvereniging

Waarom nalaten aan
de Nederlandse Bachvereniging?

Al ruim 100 jaar maakt de Nederlandse Bachvereniging zich sterk voor Bachs erfenis. Zo is de Matthäus-Passion in de Grote Kerk in Naarden voor vele Bachliefhebbers een jaarlijkse traditie, stimuleert het ensemble de ontwikkeling van jonge talentvolle musici en maakt het project All of Bach de mooiste vertolkingen van Bachs meesterwerken wereldwijd toegankelijk.
Uw gift of nalatenschap versterkt onze ambitie voor de volgende eeuw van de Bachvereniging: waarin we onze positie wereldwijd willen verstevigen als ensemble dat Bachs muziek écht voor iedereen toegankelijk maakt.

Hoe werkt het?

Ook u kunt uw liefde voor Bach laten voortleven. Helpt u mee te investeren in het voortbestaan van Bachs erfenis? Door de Nederlandse Bachvereniging op te nemen in uw testament, kan het gezelschap blijven investeren in kwaliteit, educatie, talentontwikkeling en het wereldwijd toegankelijk maken van Bachs complete oeuvre. Op deze manier wordt de kwaliteit en toekomst van het ensemble gewaarborgd. Desgewenst kunt u een specifiek doel verbinden aan (een deel van) uw nalatenschap zoals ‘talentontwikkeling’ of ‘educatie’.

Wanneer u de Bachvereniging opneemt in uw testament en dit aan ons laat weten, wordt u als toekomstig donateur warm onthaald. U wordt op de hoogte gehouden van alle activiteiten van het ensemble en van tijd tot tijd uitgenodigd voor unieke concerten en inspirerende bijeenkomsten. U kunt op deze manier al bij leven van uw schenking genieten.

Marthe Holman

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan de Nederlandse Bachvereniging kunt u contact opnemen met:

Marthe Holman
Medewerker development

development@bachvereniging.nl

+31 6 3300 8492