NDT Logo

Nalaten aan

Nederlands Dans Theater (NDT)

“Ik houd van Nederlands Dans Theater”, dat horen we vaak van mensen als u; ons publiek en onze donateurs. Mensen die langgeleden met de danskunst van NDT in aanraking zijn gekomen en met het gezelschap mee zijn opgegroeid. Mensen die pas net kennis hebben gemaakt en hun enthousiasme niet onder stoelen of banken steken. Dankzij de genegenheid van al die mensen heeft NDT kunnen uitgroeien tot het gezelschap dat het vandaag is.

Foto credits: Rahi Rezvani

Over Nederlands Dans Theater

Iets meer dan zestig jaar geleden heeft het gezelschap de rigiditeit van de traditionele danscultuur omgevormd tot oogverblindende moderne dans. NDT werd al snel geroemd om haar “bezieling en prachtige techniek” en binnengehaald als “een belangrijk begin van de balletcultuur in Nederland”. Dans die inspireert. Elke nieuwe choreografie is een reis die zich op het podium ontvouwt. Met de virtuoze dansers van NDT 1 en NDT 2, haar focus op choreografische vernieuwing en experiment en een hoge mate van productiviteit – het gezelschap creëert gemiddeld tien nieuwe werken per seizoen – is NDT een inspiratiebron voor de internationale dansgemeenschap en haar publiek.

Waarom nalaten aan 
Nederlands Dans Theater?

NDT heeft een sterke focus op creatieve innovatie, uitwisseling en samenwerking, waarmee het gezelschap haar ambitie om mensen binnen en buiten de danswereld te verbinden en te inspireren kracht bij zet. NDT gelooft dat kunst mensen helpt elkaar beter te begrijpen en opent de geest en het hart voor het onbekende. 

NDT investeert daarom voortdurend in de ontwikkeling van nieuw avontuurlijk werk en het talent van dansers en opkomende dansmakers. En stimuleert het de creativiteit van kinderen en jongeren met speciale programma’s, waardoor zij de kans krijgen om nieuwe vaardigheden te ontdekken en de danskunst van NDT te ervaren. Met een gift in de vorm van een nalatenschap steunt u de prachtige dansers en de creatieve denkers in de moderne danswereld.

“Ik word helemaal blij bij de gedachte dat, wanneer dat meisje van toen er niet meer is, NDT nog steeds mensen bij de keel grijpt met verhalen die verteld moeten worden en raakt en inspireert met adembenemende voorstellingen.”

Marise Voskens

Voorzitter Raad van Toezicht Universiteit van Amsterdam

Foto credits: Rahi Rezvani

Hoe werkt het?

Heeft NDT uw warme belangstelling en wilt u iets bijzonders nalaten waarmee u investeert in de toekomst van moderne dans en de ambitie van het gezelschap? Daarmee helpt u het gezelschap om een volgende generatie artiesten te ontwikkelen en om nieuwe initiatieven te starten waarmee we mensen verbinden en inspireren. U kunt daarbij zelf bepalen welk specifiek doel u wilt steunen. Een bijzonder geschenk dat het voor NDT mogelijk maakt om te bouwen aan een sterke dansgemeenschap, om met vertrouwen plannen voor de toekomst te maken en bij te dragen aan een gezond cultureel klimaat.

Overweegt u om na te laten aan NDT? Dan kunt u onze brochure aanvragen voor meer informatie of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek via de gegevens op deze pagina. Alle gesprekken en informatie worden discreet en vertrouwelijk behandeld.

Bertan Selim

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Nederlands Dans Theater
kunt u contact opnemen met:

Bertan Selim
Manager Development

nalaten@ndt.nl

06-48166870