logo muziekgebouw t ij

Nalaten aan

het Muziekgebouw aan ’t IJ

Muziekgebouw aan ’t IJ is een internationaal toonaangevend, open en gastvrij podium in Amsterdam, dat excelleert in concerten hedendaagse muziek en de daaraan gerelateerde genres klassiek, jazz, elektronische popmuziek en wereldmuziek. Wij willen onze liefde voor muziek met zoveel mogelijk anderen delen en laten zien hoe veelzijdig muziek is. Wij willen inspireren, verrassen, spraakmakend zijn en daarin voorop lopen.

Waarom nalaten aan het
Muziekgebouw aan ’t IJ?

Wij willen hoge kwaliteit muziek brengen aan een zo breed mogelijk in muziek geïnteresseerd publiek van alle leeftijden. Liefde voor muziek, vooroplopen en spraakmakend zijn, zijn het uitgangspunt bij alles wat we doen. Wij willen mensen in het hart raken en hen laten ervaren hoe veelzijdig de muziek is waar wij voor staan. Wij streven ernaar de concertpraktijk en -beleving te vernieuwen, in nauwe samenwerking met ensembles, musici, podia, en andere cultuurinstellingen uit binnen- en buitenland.

  Over het Muziekgebouw aan ’t IJ

  Muziekgebouw aan ’t IJ is al meer dan vijftien jaar een toonaangevend podium voor de hedendaagse muziekcultuur. Vernieuwend, internationaal en van erkende hoge kwaliteit. Altijd avontuurlijk programmerend en openstaand voor verschillende perspectieven. Het Muziekgebouw is daarnaast het enige podium in Nederland dat zich specifiek toelegt op de ensemblecultuur. Het heeft  een bescheiden productiehuisfunctie en creëert ruimte voor onderzoek, (talent)ontwikkeling, innovatie en experiment.

  “Al jarenlang komen we bij een flink aantal concerten in het Muziekgebouw, soms wel tweemaal per week. Wij waarderen de grote verscheidenheid in de programmering, het doorbreken van al te traditionele programmering en de ontvankelijkheid voor het experiment. We hebben daarom afgesproken dat ons legaat te zijner tijd zal worden gekoppeld aan de canon van de twintigste-eeuwse muziek.”

  Een vriend van het Muziekgebouw aan 't IJ

  Hoe werkt het?

  Het muziekgebouw kan niet zonder de steun van fondsen, sponsors en particuliere schenkers. Al jaren maken wij met hun steun bijzondere projecten mogelijk waarmee we de toekomst van hedendaagse muziek waarborgen. Eigen producties zoals het Pärt, Kurtág of Minimal Music Festival. Compositieopdrachten aan talentvolle en/of gerenommeerde componisten in samenwerking met Ammodo. Educatieve projecten zoals SoundLAB waarin we kinderen stimuleren om zelf muziek te componeren en uit te voeren. Met uw steun kunnen we de muziek, de concertpraktijk en -beleving  blijven vernieuwen. Om u en de volgende generaties te laten ervaren hoe veelzijdig de muziek is waar wij voor staan.

  Roelof Voorintholt Muziekgebouw

  Heeft u nog vragen?

  Voor vragen over nalaten aan het Muziekgebouw aan ’t IJ
  kunt u contact opnemen met: 

  Roelof Voorintholt

  roelofvoorintholt@muziekgebouw.nl

  020 788 2009 - 06 143 93 153