Logo Rembrandthuis

Nalaten aan

Museum Het Rembrandthuis

Hij is zo beroemd, dat enkel zijn voornaam volstaat: Rembrandt. Elke generatie ontdekt hem opnieuw. Rembrandts werk is verspreid over de hele wereld, maar er is slechts één plek waar je zijn privé-domein kunt bezoeken. Dat is in Museum Het Rembrandthuis in Amsterdam, het huis waar hij bijna 20 jaar (1639-1658) woonde en werkte. Museum Het Rembrandthuis is het enige museum ter wereld dat geheel gewijd is aan Rembrandt. Dichter bij Rembrandt kom je niet.

Over Museum Het Rembrandthuis

In Museum Het Rembrandthuis staat de mens Rembrandt centraal en ontdek je alles over zijn leven en werk. Een plaats met een bewogen geschiedenis van lief en leed, tomeloze werkdrift, liefde voor kunst en invloedrijk onderwijs aan leerlingen. Van commercieel succes tot faillissement. Het museum bezit een bijna complete collectie etsen van Rembrandt en ontwikkelt inspirerende tentoonstellingen over Rembrandt, zijn voorgangers, tijdgenoten en leerlingen. Ook hedendaagse kunstenaars, die zich hebben laten inspireren door het werk van Rembrandt, krijgen een podium.

‘Juist de magie van deze plek maakt het museum uniek’

Een bezoeker van Museum Het Rembrandthuis

Waarom nalaten aan
Museum Het Rembrandthuis

Uw schenking of nalatenschap is zeer welkom om de ambities van het museum te kunnen realiseren. Donaties worden bijvoorbeeld gebruikt voor restauratie en vernieuwing van het Rembrandthuis, educatieve programma’s, wetenschappelijk onderzoek, aankopen en tentoonstellingen. Meerdere particuliere schenkers gingen u voor en wij zijn hen zeer dankbaar. We bespreken graag met u op welke manier u ons zou willen ondersteunen en welk specifiek onderdeel van onze museumactiviteiten u het meest aanspreekt.

Hoe werkt het?

U kunt via uw testament een bedrag of een kunstwerk aan Museum Het Rembrandthuis nalaten. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden:
• Erfstelling: het museum ontvangt een erfdeel, een bepaald deel of een percentage van uw nalatenschap.
• Legaat: u laat een geldbedrag of kunstwerk uit uw nalatenschap na
• Fonds op Naam: vanaf € 50.000 kunt u een fonds op Naam oprichten. Dit kan bij leven of uit uw nalatenschap en wordt bestemd voor door u benoemde specifieke projecten van het museum.

Neem contact op

Contact met ons

Voor vragen over nalaten aan Museum Het Rembrandthuis
kunt u contact opnemen met:

Annelies Kronenberg – van der Loo

a.kronenberg@rembrandthuis.nl

+31 6 10700669