Metropole Orkest logo

Nalaten aan

Stichting Metropole Orkest

Het Metropole Orkest is hét toonaangevende pop- en jazzorkest in de wereld. En dat al ruim 75 jaar. Het orkest heeft een ongekende drive om nieuwe werelden te ontdekken en zich zo constant opnieuw uit te vinden en te ontwikkelen. Zo blijven we liefhebbers voortdurend verrassen en inspireren. We hebben grote dromen voor de toekomst, maar vanzelfsprekend is deze toekomst niet.

Over het Metropole Orkest

Denkt u aan een orkest, dan denkt u aan klassiek. Maar dat speelt het Metropole Orkest (MO) niet. Wel jazz, pop, soul, funk, cabaret, musicals, filmmuziek en wereldmuziek. Van nu en van langer geleden. Schenkingen van muziekliefhebbers helpen het orkest bij het organiseren van projecten op het gebied van educatie en talentontwikkeling, maar bovenal dragen ze bij aan de realisatie van de artistieke ambities van het orkest.

“We hopen nog lang te mogen genieten van de muziek van het Metropole Orkest en met onze nalatenschap willen mijn partner en ik een steentje bij te dragen op het moment dat we er samen niet meer zullen zijn. Generaties na ons moeten de kans blijven krijgen om te ervaren dat het Metropole Orkest een toporkest is in zijn soort en onmisbaar. Het is een deel van ons leven geworden. We zijn onder de indruk van de educatieve projecten en de visie voor de artistieke toekomst van dit unieke orkest.”

Anonieme legator

Waarom nalaten aan
het Metropole Orkest?

Lever een blijvende stimulans aan de waarde die het Metropole Orkest heeft voor de cultuur in Nederland, maar ook voor onze maatschappij door het Metropole Orkest voor iedereen te kunnen behouden.

U kunt het orkest helpen om zijn bestaan en bijzondere positie voor de toekomst te verzekeren met uw nalatenschap. U levert een extra en blijvende stimulans aan de waarde die het Metropole Orkest heeft voor de cultuur in Nederland, maar ook voor onze maatschappij door het Metropole Orkest voor iedereen te kunnen behouden.

Hoe werkt het?

Bij het doen van een gift of het nadenken over uw nalatenschap kunt u zelf bepalen wat er met uw geld gebeurt. Het is mooi om gedurende uw leven mee te kunnen genieten van een maatschappelijk en cultureel goed doel dat direct voordeel heeft van uw gift, maar het is ook een fijn idee om te weten dat na uw overlijden uw geld een mooie en nuttige bestemming krijgt. Het Metropole Orkest is u graag behulpzaam door mee te denken over de diverse mogelijkheden die u hierbij heeft en uw persoonlijke wensen op kortere of langere termijn te realiseren.

Contact opnemen met Jan Geert

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan het Metropole Orkest kunt u contact opnemen met:

Jan Geert Vierkant, directeur

jangeert@mo.nl

035-6714160