Kunstmuseum Den Haag
Gehuisvest in het laatste meesterwerk van architect H.P. Berlage, toont Kunstmuseum Den Haag (voorheen geheten: Gemeentemuseum Den Haag) een internationale topcollectie moderne en hedendaagse beeldende kunst, fotografie, mode en toegepaste kunst; van Delfts blauw tot Claude Monet, van Anton Corbijn tot de grootste collectie Mondriaans ter wereld.
Het bijzondere samenspel van architectuur, kunst en schoonheid maakt een bezoek aan het Kunstmuseum uniek. En die ervaring willen we met zoveel mogelijk mensen delen.
Over Kunstmuseum Den Haag
Kunstmuseum Den Haag kan niet zonder steun en betrokkenheid van particulieren. Dankzij de inzet van een groep kunstliefhebbers werd het museum in 1866 opgericht en kunnen wij tot op de dag van vandaag genieten van de tijdloze schoonheid van het art deco-gebouw van Berlage, de toonaangevende kunstcollectie en de vele verrassende tentoonstellingen. Ook het legaat van verzamelaar Salomon Bernard Slijper (1884-1971) heeft de kunstcollectie van het museum voorgoed bepaald. Met bijna driehonderd werken van Piet Mondriaan, waarvan zo’n tweehonderd afkomstig uit de nalatenschap van Slijper, bezit het Kunstmuseum nu de grootste collectie Mondriaans ter wereld.
Tegenwoordig is het Kunstmuseum met zo’n 500.000 bezoekers per jaar een van de best bezochte kunstmusea van Nederland en is het niet meer weg te denken uit ons culturele landschap. Bovendien laat het museum met uitgebreide educatieve programma’s en sociale activiteiten, zoveel mogelijk mensen kunst beleven.
Ook u kunt van betekenis zijn voor het museum en voor de kunstbeleving voor de generaties na ons en besluiten Kunstmuseum Den Haag op te nemen in uw testament.
“Iedereen is welkom in dit mooie museum. Als ik jonge scholieren zie rondlopen dan zie ik in hen de cultuurliefhebbers van de toekomst.”
Foto’s: Gerrit Schreurs en Mounir Raji.
Hoe werkt het?
Met uw hulp kunnen jong en oud zich tot in de lengte van dagen laten betoveren door de veelzijdige kunstcollectie en het schitterende museumgebouw van Kunstmuseum Den Haag. Een van de manieren om het museum te steunen is door het in uw testament op te nemen.
In een testament kunt u bepalen wat er met uw nalatenschap dient te gebeuren in geval van overlijden. Een testament kan alleen bij de notaris worden opgesteld, een testament dat u zelf opstelt, is niet geldig. Het Kunstmuseum Den Haag is over hetgeen uit nalatenschappen verkregen wordt geen erfbelasting verschuldigd. Wat u nalaat komt dus volledig ten goede aan het museum.
U kunt het Kunstmuseum Den Haag op twee manieren opnemen in uw testament:
- Door een legaat (bijvoorbeeld een bedrag in geld, een percentage van uw toekomstige nalatenschap, een kunstvoorwerp, effectenportefeuille) te bestemmen ten behoeve van het Kunstmuseum, of
- Door te bepalen dat het museum (mede-)erfgenaam wordt. Het museum ontvangt dan (een gedeelte) van uw erfenis en kan uw nalatenschap desgewenst ook afhandelen.
Iedereen die het museum in zijn of haar testament heeft opgenomen betrekken wij graag bij activiteiten van Fonds Kunstmuseum, het initiatief voor particulieren die het museum ondersteunen.
Heeft u nog vragen?
Voor vragen over nalaten aan Kunstmuseum Den Haag kunt u contact opnemen met:
Mr. Céline ’t Hart