Joods Cultureel Kwartier

Nalaten aan

Joods Cultureel Kwartier

Midden in de vroegere Amsterdamse Jodenbuurt bevindt zich het Joods Cultureel Kwartier. Binnen een oppervlakte van nog geen vierkante kilometer liggen hier het Joods Museum met het Joods Museum Junior, de Portugese Synagoge, de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum. Het Joods Cultureel Kwartier laat zijn bezoekers met kunst- en fototentoonstellingen, lezingen, filmvertoningen, kaarslichtconcerten en educatieve projecten  kennismaken met de veelzijdige joodse cultuur en de rijke joodse geschiedenis, en daagt ze uit actief na te denken over culturele diversiteit. 

.

Over het Joods Cultureel Kwartier

Het Joods Cultureel Kwartier is er om het joods cultureel erfgoed te behouden en te onderzoeken, en mensen in staat te stellen ervan te genieten en te leren over zichzelf en anderen. Kunst, cultuur en geschiedenis worden gebruikt om contact tussen mensen te bevorderen en ze dichter bij elkaar te brengen. De verschillende onderdelen van het JCK zijn er voor iedereen, van jong tot oud, die op zoek is naar kennis, plezier, schoonheid, stof tot nadenken, groei en inspiratie.

Waarom nalaten aan het
Joods Cultureel Kwartier?

Door het Joods Cultureel Kwartier op te nemen in uw testament zorgt u ervoor dat we door kunnen gaan met het maken van uitzonderlijke tentoonstellingen, het ontwikkelen van educatieve programma’s en het waarborgen van de herinnering aan de Sjoa (Holocaust). Het is een persoonlijke en betekenisvolle manier om te verzekeren dat de joodse cultuur en geschiedenis ook voor toekomstige generaties bloeiend, bewaard en zichtbaar blijven.

Joods cultureel kwartier

Hoe steunen?

De Stichting Vrienden van het Joods Cultureel Kwartier steunt tentoonstellingen, collecties, educatie, onderzoek en talloze andere projecten in het Joods Museum, het Joods Museum Junior, de Portugese Synagoge en bibliotheek Ets Haim – Livraria Montezinos. U kunt desgewenst oormerken voor welk onderdeel of project wilt nalaten. 

De Stichting Hollandsche Schouwburg beheert de Hollandsche Schouwburg en het Nationaal Holocaustmuseum. U kunt ook rechtstreeks nalaten aan Stichting Hollandsche Schouwburg. 

Beide stichtingen hebben een culturele ANBI-status. U hoeft daarom over uw nalatenschap geen erfbelasting af te dragen. Zo komt uw nalatenschap volledig ten goede aan het Joods Cultureel Kwartier.

Anita Soer

fotograaf: Anneke Hymmen

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan het Joods Cultureel Kwartier of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met:

Anita Soer

Anita.soer@jck.nl

020 5310364