Introdans logo

Nalaten aan

Introdans

Dans in de ruimste zin van het woord onder de aandacht brengen van een zo groot mogelijk publiek. Dat is onze missie, al sinds de oprichting van Introdans in 1971. De danskunst als doel op zich om van te genieten en tevens als middel om mensen erbij te laten horen, te verbinden en mee te laten doen. Ontmoeting en participatie staan centraal in ons denken en handelen. Het publiek is altijd uitgangspunt in ons beleid. Want we beogen een blijvende relatie tussen dans, ons gezelschap en ons publiek en daarin sluiten we niemand uit.

Introdans is er voor iedereen

Inspirerende danskunstenaars uit de hele wereld maken ons repertoire dat we op wereldberoemde podia presenteren. Waardevol danserfgoed naast vernieuwende creaties. Eigentijdse stijlen voor een brede smaak en een groot publiek. Vanuit onze kunst verbinden we mensen met hun verbeeldingsvermogen en eigen danskracht. Inclusief, want iedereen kan dansen. Emoties worden invoelbaar: een rijke beleving. Introdans beweegt je.

Waarom nalaten aan
Introdans

Het hart (dansvoorstellingen voor volwassenen en jeugd in theaters) en de haarvaten (scholen, instellingen, samenwerkingen) zijn artistiek en inhoudelijk synergetisch met elkaar verbonden. De artistieke kwaliteit, het vakmanschap en de inhoudelijke koers die Introdans vaart worden breed gewaardeerd. Dat blijkt uit de consistente verkoop van de voorstellingen en projecten, het publieksbereik en de zaalbezettingen.

Met hart, ziel en heel veel vakmanschap zetten we ons in om nog meer doelgroepen enthousiast te maken voor de danskunst. Al 50 jaar inspireren we een breed publiek. Door aan Introdans na te laten geeft u ook volgende generaties de kans om te genieten van onze voorstellingen en activiteiten.

Introdans is gevestigd in het centrum van Arnhem en behoort tot de BIS-gezelschappen. De huidige subsidiënten zijn het ministerie van OCW, de provincies Gelderland en Overijssel en de gemeente Arnhem. Verder ondersteunen sponsors, fondsen, donateurs en vrienden de toekomst en kwaliteit van onze activiteiten.

“We hebben geleerd dat er heel veel mooie en bijzondere dingen zijn in het leven. Daar genieten we met volle teugen van. De unieke danstaal van Introdans, is één zo’n ding. Om daarmee afscheid te nemen, vinden wij een prachtige gedachte. En dat Introdans weer nieuwe voorstellingen kan maken met wat wij achterlaten, waar anderen weer van genieten: hoe mooi is dat?”

Helma Kolmschate en Onno Vos

“Introdans beweegt je. Letterlijk en figuurlijk. De beweging zit ook in de manier waarop Introdans maatschappelijk betrokken is. Dansen met kinderen met een beperking, met eenzame ouderen, met mensen met autisme. Zo lukt Introdans om iedereen in beweging te krijgen en te laten stralen. De dans past zich aan, de dansers reiken de hand en met veel geduld en toewijding ontstaat er een prachtige, ontroerende performance die alle toeschouwers beweegt!”

Beschermvrouwe H.K.H. Prinses Margriet

Hoe werkt het?

Vele generaties en doelgroepen genieten gedurende hun hele leven van onze voorstellingen en activiteiten. Geef ook volgende generaties die kans door Introdans op te nemen in uw testament. Dat kan op verschillende manieren.

Met een erfstelling, een legaat of een fonds op naam. Introdans is door de overheid erkend als Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Daarom wordt er geen erfbelasting geheven over testamentaire schenkingen aan ons gezelschap. Dit betekent dat uw nalatenschap aan Introdans geheel ten goede komt aan onze dans.

Janet Schuring

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Introdans kunt u contact opnemen met:

Janet Schuring – Aarts van den Berg

Janet.schuring@introdans.nl

026-3512111

Bekijk ons YouTube kanaal