Zuiderzeemuseum logo
Nalaten aan

Het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is een beleving voor iedereen! Bezoekers ervaren er het alledaagse leven in het Zuiderzeegebied tussen 1880 en 1932. Het Zuiderzeemuseum brengt niet alleen de geschiedenis, maar ook de actualiteit én een duurzame toekomst van het gebied onder de aandacht van zijn bezoekers. Behalve een reis door de tijd, biedt het museum ook herkenning, verwondering én verdieping via persoonlijke verhalen, gevarieerde programmering en de unieke collectie. Daarnaast is het Zuiderzeemuseum een echt doe-museum met activiteiten voor jong en oud.

Over het Zuiderzeemuseum

Het Zuiderzeemuseum is opgericht in 1948 om de ‘Zuiderzeecultuur’ te bewaren: de cultuur van de vissersdorpen rond deze voormalige binnenzee. Het Zuiderzeedorp bestaat uit meer dan 140 replica’s van oorspronkelijke panden uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Bezoekers ontdekken oude ambachten en het leven van vroeger. Naast twee tijdelijke tentoonstellingen per jaar is er in het binnenmuseum ook de vaste tentoonstelling: Zee vol verhalen, over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Jaarlijks trekt het museum circa 280.000 bezoekers.
“Mijn moeder is dol op het Zuiderzee Museum en mijn donatie is een cadeau voor het museum en voor haar, om het museum te laten voortbestaan voor de kinderen en kleinkinderen.”
Een anonieme donateur

Waarom nalaten aan
het Zuiderzeemuseum?

Schenkingen helpen bij het behoud en de restauratie van bijzonder erfgoed, het doen van onderzoek en het voortzetten van onze educatieprogramma’s. Help met een groot of klein bedrag ons erfgoed veilig te stellen voor toekomstige generaties. En bied zo ook jonge bezoekers de kans kennis te maken met de geschiedenis van de Zuiderzee en de bewoners van de Zuiderzeeregio. Help ons de bijzondere Zuiderzeecultuur te bewaren én door te geven aan toekomstige generaties!

Hoe werkt het?

Schenk aan het Zuiderzeemuseum en bepaal samen met ons de bestemming voor jouw gift of nalatenschap. Heb jij misschien een persoonlijke binding met een pand in het museum? Zie je jouw nagedachtenis graag voortleven in een ander deel van de collectie? Of lever je liever een bijdrage aan educatie?

Een eenmalige of periodieke schenking, groot of klein, is zeer welkom. Daarnaast kun je nalaten aan het Zuiderzeemuseum, via een legaat of erfstelling. Dit regel je via een notaris. Je bent uiteraard niet verplicht ons op de hoogte te stellen van jouw voorgenomen nalatenschap. Toch horen wij het graag, want dan kunnen wij je betrekken bij activiteiten, je bedanken, of je voor evenementen uitnodigen.

Caecilia van Stigt

Meer weten?

Meer weten over de mogelijkheden van schenken en nalaten aan het Zuiderzeemuseum? Neem contact op met:

Caecilia van Stigt

caecilia.van.stigt@zuiderzeemuseum.nl

0228 - 351 116

06 10 675 860

Stichting Zuiderzeemuseum
Postbus 42
1600 AA Enkhuizen