Het Scheepvaartmuseum logo

Nalaten aan

Het Scheepvaartmuseum

Kinderen in Het Scheepvaartmuseum – Foto Twycer

Het Scheepvaartmuseum is ontstaan en bestaat nog steeds dankzij mensen met een passie en hart voor de Nederlandse maritieme geschiedenis en erfgoed. Mensen die het belangrijk vinden dat verhalen over deze geschiedenis nu én in de toekomst vanuit verschillende perspectieven verteld blijven worden. Daardoor blijft de maritieme geschiedenis dynamisch, brengen de verhalen over dit maritieme erfgoed mensen samen en bieden deze verhalen de mogelijkheid om perspectieven uit te wisselen en het gesprek aan te gaan. Zo wordt het maritieme verhaal er één van ons allemaal.

Over Het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam laat zien hoe sterk de maritieme wereld en de Nederlandse samenleving verbonden zijn aan de hand van de op één na grootste maritieme collectie ter wereld, die het museum met grote zorg en kunde bewaart, beheert, conserveert, restaureert, verzamelt, publiceert, onderzoekt en presenteert aan een groot en divers internationaal publiek. Met de programmering richt het museum zich tot een breed publiek: van museumliefhebbers tot dagtoeristen en schoolklassen. Jaarlijks verbindt Het Scheepvaartmuseum honderdduizenden mensen over de hele wereld met de Nederlandse maritieme geschiedenis en kunstnijverheid.

“Dit jaar is het 105 jaar geleden dat de Vereeniging Nederlandsch Historisch Scheepvaart Museum (VNHSM) is opgericht. Al die jaren is de collectie blijven groeien dankzij de betrokkenheid van vele particuliere schenkers. In Het Scheepvaartmuseum kan iedere bezoeker, mede dankzij deze schenkers, de rijkdom van deze collectie ervaren.”

Rutger van Slobbe, voorzitter VNHSM

Waarom nalaten aan
Het Scheepvaartmuseum?

Om de passie en inspiratie voor de maritieme geschiedenis te waarborgen voor toekomstige generaties krijgen wij o.a. steun van vrienden van het museum en bezoekers. Maar onze wereldvermaarde collectie is ook voor een groot gedeelte te danken aan schenkingen en nalatenschappen van particulieren die het belangrijk vinden dat ons maritiem erfgoed behouden blijft. Vaar met ons mee en steun het museum door Het Scheepvaartmuseum in uw testament op te nemen. De verschillende manieren waarop dat mogelijk is bespreken we graag samen met u, zodat we de manier vinden die het beste aansluit op uw wensen.

Kinderen tijdens een rondleiding door de Hoofdgalerij – Foto Twycer

Hoe werkt het?

Mogelijkheden zijn een legaat, een erfstelling, een fonds op naam, of u benoemt Stichting Nederlands Scheepvaartmuseum Amsterdam (KvK 41214498) als (mede) erfgenaam in uw testament. Dankzij deze bijdragen kunnen wij onderzoek doen, tentoonstellingen en publieksprogramma’s organiseren of onze collectie uitbreiden. Wilt u een bijdrage leveren aan de instandhouding van ons maritieme verleden door middel van een schenking of uw nalatenschap? We bespreken graag de beste mogelijkheid die persoonlijk bij u past.

Cato

Cato Ebeling Koning

Betty van Steinvoorn

Betty van Steinvoorn

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Het Scheepvaartmuseum of kunt u contact opnemen met:

Cato Ebeling Koning
Hoofd Development

cebelingkoning@hetscheepvaartmuseum.nl

020 5232 263

Jeroen Vahrmeijer

jvahrmeijer@hetscheepvaartmuseum.nl

020 52 32 284

Betty van Steinvoorn

bvsteinvoorn@hetscheepvaartmuseum.nl

020 52 32 256