Openlucht museum logo

Nalaten aan

Het Nederlands Openluchtmuseum

Al meer dan honderd jaar krijg je in het Nederlands Openluchtmuseum een inkijkje in het dagelijks leven van inwoners van Nederland. Vanuit de overtuiging dat geschiedenis kan verbinden, delen we onze geschiedenis met bezoekers. Want door van en over een ander te leren, krijgen we meer inzicht in onszelf en begrip voor elkaar. Zo bouwen we samen aan een mooiere toekomst waarin iedereen kan meedoen.

Over het Nederlands Openluchtmuseum

We laten de grote gebeurtenissen uit onze geschiedenis zien door de ogen van gewone mensen in het leven van alledag. We verzamelen en bewaren verhalen, tradities, gebouwen, voorwerpen, planten en gewassen die in relatie staan tot dit dagelijkse leven. Je wandelt door ons groene museumpark langs en door historische woningen, boerderijen en werkplaatsen. Je wordt onderdeel van de geschiedenis: je stapt er letterlijk middenin. Zo beleef je het verleden op een interactieve, laagdrempelige manier, die iedereen aanspreekt.

Waarom nalaten aan
het Nederlands Openluchtmuseum?

We zijn een museum met oog voor actuele vraagstukken en maatschappelijke uitdagingen, relevant voor de diverse samenleving van nu. Een plek waar jong en oud geschiedenis, cultuur en erfgoed kunnen ervaren. Waar je ideeën en gevoelens kunt uitwisselen en verschillende perspectieven ontdekt. Want ieder mens is uniek. Zowel in eigenheid als kijk op de wereld.
Zo leveren we als ‘museum van alledag’ een betekenisvolle bijdrage aan brede maatschappelijke vraagstukken.

Hoe werkt het?

Geschiedenis willen we blijven delen en de verbinding hiermee blijvend stimuleren. Daar hebben we jouw hulp bij nodig. Een museumpark van 44 hectare met ruim 100 historische presentaties is namelijk nooit af.

Met jouw schenking of nalatenschap breng je een eigen stukje geschiedenis over naar het museum. Of het nu in de vorm van geld of een (deel van een) collectie is, de geschiedenis van jouw dagelijks leven wordt onderdeel van het museum. Daarmee laat je aan de toekomstige kinderen van Nederland een bijdrage van onschatbare waarde na. Je verbindt de geschiedenis met de toekomst.

Meer weten?

Voor vragen over nalaten aan het Nederlands Openluchtmuseum kun je contact opnemen met:

Maarten Rademaker

m.rademaker@openluchtmuseum.nl

026 200 66 42