Kröller-Müller Museum

Nalaten aan

Het Kröller-Müller Museum

In het Kröller-Müller Museum sta je oog in oog met de mooiste Van Goghcollectie ter wereld en geniet je van topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. In de beeldentuin kun je dwalen langs sculpturen van onder anderen Aristide Maillol, Jean Dubuffet en Marta Pan. Door de ligging op de Hoge Veluwe en de unieke combinatie van kunst en natuur is het Kröller-Müller een perfecte plek om te genieten en tot rust te komen.

Over het Kröller-Müller Museum

Het Kröller-Müller Museum is het levenswerk van Helene Kröller-Müller. Tussen 1907 en 1922 kocht zij samen met haar man Anton Kröller bijna 11.500 kunstwerken aan: een van de grootste privécollecties van de 20ste eeuw. In 1938 opende ze haar museum, waar ze haar liefde voor de kunst met het publiek kon delen. Nu, ruim tachtig jaar later, is het Kröller-Müller Museum uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale musea voor moderne kunst.

Waarom nalaten aan
het Kröller-Müller Museum

Voor de realisering van haar museum deed Helene Kröller-Müller een beroep op particuliere gevers. Voor het museum van nu zijn educatie, restauratie en tentoonstellingen belangrijke doelen. Om jongeren zo vroeg mogelijk in contact te brengen met kunst, om ervoor te zorgen dat ook toekomstige generaties van de kunstwerken kunnen genieten en om actueel te blijven met bijzondere presentaties. Daarom is in 2013 het Helene Kröller-Müller Fonds opgericht, de steunstichting van het museum. Uw bijdrage is meer dan welkom.

Hoe werkt het?

De nalatenschap van Helene is dagelijks te zien in het Kröller-Müller Museum, een ‘levend’ bewijs van het belang van geven voor de samenleving, voor huidige én toekomstige generaties. Het Helene Kröller-Müller Fonds heeft de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Uw bijdrage komt volledig ten goede aan het Kröller-Müller Museum omdat het fonds geen schenkingsrecht of successierecht hoeft te betalen. Er zijn verschillende manieren om het Helene Kröller-Müller Fonds op te nemen in uw testament, bijvoorbeeld door een legaat of een erfstelling aan het fonds toe te wijzen. Een notaris is u daar graag bij van dienst. Heeft u specifieke wensen? Neem dan eerst contact met ons op. Wij gaan graag met u in gesprek.

Daniëlle van Stralen

Heeft u nog vragen?

Wilt u meer weten over het Helene Kröller-Müller Fonds, de ambities en projecten van het Kröller-Müller Museum, neem dan contact op met:

Daniëlle van Stralen

info@hkmfonds.nl

0318-591241