logo friesmuseum

Nalaten aan

Het Fries Museum

Het Fries Museum is een levendige plek waar kunst en erfgoed, geschiedenis en actualiteit samen een kleurrijk venster op de wereld vormen; als wonderkamer, inspiratieruimte of laboratorium. Het museum vormt daarmee een spiegel naar het verleden en een blik op de toekomst. We actualiseren de betekenis van cultuurhistorische onderwerpen en brengen deze dicht bij de bezoekers met spraakmakende tentoonstellingen, presentaties, publicaties en activiteiten.

Over het Fries Museum

Het Fries Museum is dé (inter)nationale culturele trekker van Fryslân. Verrassende, steeds wisselende tentoonstellingen vertellen verhalen van de Middeleeuwen tot M.C. Escher en van Mata Hari tot Sir Lawrence Alma-Tadema. We laten er zien hoe de cultuur en de geschiedenis in deze bijzondere provincie zich al eeuwen ontwikkelen in relatie tot de ons omringende wereld. Daarmee verbinden en inspireren we zowel Friese, nationale als internationale bezoekers.

Waarom nalaten aan
het Fries Museum?

Met ruim tweehonderdduizend voorwerpen beheert het Fries Museum de grootste provinciale collectie van Nederland. De collectie weerspiegelt de Friese samenleving van de prehistorie tot vandaag. We zetten deze sterke en veelzijdige collectie volop in: in eigen huis, maar ook door duizenden voorwerpen uit te lenen aan ruim 130 andere musea en instellingen in binnen- en buitenland.

Hoe werkt het?

Voor het Fries Museum is de steun van particulieren, bedrijven en fondsen van onschatbare waarde: onze basisfinanciering voorziet maar in de helft van ons budget. Elke vorm van financiële ondersteuning is daarom van harte welkom. Het geeft ons de mogelijkheid om spraakmakende tentoonstellingen te maken, onze collecties te versterken met topstukken, een beschadigd werk te restaureren, wetenschappelijk onderzoek te doen en onze onderwijs- en publieksprogramma’s te intensiveren.

Draagt u Friesland en het Fries Museum een warm hart toe? Overweeg dan het museum op te nemen in uw testament. Daarmee levert u persoonlijk een belangrijke bijdrage aan de continuïteit van het museum, en zorgt u ervoor dat ook toekomstige generaties in het Fries Museum kunnen genieten van en zich laten inspireren door kunst en erfgoed.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan het Fries Museum of kunt u contact opnemen met:

Liesbeth van Keimpema
Relatiemanager

l.vankeimpema@friesmuseum.nl

058 – 205 00 48