H'ART Museum

Nalaten aan

H’ART Museum

H’ART Museum brengt kunst en verhalen van over de hele wereld op een eigenzinnige manier bij elkaar in Amsterdam. Wij kijken over grenzen en openen vensters voor wereldberoemde collecties. Dat doen wij in samenwerking met onze museale internationale partners: British Museum, Centre Pompidou en Smithsonian American Art Museum. Met H´ART Museum Educatie, ons gratis onderwijsprogramma, ontvangen we jaarlijks honderden leerlingen van basisscholen en MBO studenten. Kortom het museum is een dynamisch huis, waar nationaal en internationaal publiek, jong en oud, gastvrij worden ontvangen.

H’ART Museum is een culturele onderneming die bestaat zonder subsidie. In alles wat we doen zijn we mede afhankelijk van particuliere schenkingen. Nalaten aan het H’ART Museum heeft dus een grote impact. Hierdoor wordt een gift voor de toekomst achtergelaten, zodat we alle kinderen en jongeren in metropoolregio Amsterdam de mogelijkheid kunnen blijven bieden om hun talent te ontdekken. En zodat we spraakmakende tentoonstellingen kunnen blijven organiseren in het museum aan de Amstel.

Over H’ART Museum

H’ART Museum brengt samen met internationale partners tentoonstellingen naar Amsterdam. Daarvoor wordt geput uit de rijke en zeer uiteenlopende collecties van deze musea, de founding partners. Centre Pompidou heeft een van de belangrijkste collecties moderne en hedendaagse kunst in Europa. Het British Museum kent als een van de oudste musea ter wereld een collectie die continenten en oceanen omspant. Smithsonian American Art Museum (SAAM) heeft naam en faam als een van de bekendste musea van het Smithsonian Institution. SAAM is het belangrijkste museum voor Amerikaanse kunst en kunstnijverheid.

Daarnaast bieden we onderdak aan andere museale collecties, van het Amsterdam Museum en Rijksmuseum (tentoonstelling Groepsportretten van de 17e eeuw) en Museum van de Geest | Outsider Art. Ook is er ruimte voor kleinere exposities, zoals van de jaarlijkse winnaar van de ABN AMRO Kunstprijs. Wij leggen er eer in om op duurzame wijze te ondernemen, faciliteiten te delen en samen te werken en om – gesteund door het bedrijfsleven en particulieren – met eigen middelen onze activiteiten te financieren. Wij zien talentontwikkeling als een essentiële taak en bieden met de H’ART Museum Educatie continu kunstonderwijs waarbinnen ieder kind en student zijn artistieke talent kan ontdekken.

Waarom nalaten aan
H’ART Museum?

Door de verbintenis met internationale topmusea heeft H’ART Museum een unieke positie binnen de Nederlandse museale wereld. Dit alles dankzij enthousiast ondernemerschap: het museum opereert zonder subsidie.

In alles wat wij doen zijn we mede afhankelijk van particulieren schenkingen. Het bedrag dat aan het museum wordt nagelaten, komt geheel ten goede aan ons. Als stichting met een culturele ANBI-status is het museum namelijk volledig vrijgesteld van het betalen van successierecht. Met deze schenking kunnen we alle kinderen in metropoolregio Amsterdam ook in de toekomst de kans geven om hun talent te ontplooien. En kunnen we spraakmakende tentoonstellingen blijven organiseren, zoals binnenkort de Kandinsky tentoonstelling met Centre Pompidou of Feminine Power van het British Museum. In 2025 vieren we het 750-jarig bestaan van Amsterdam met een grote tentoonstelling in samenwerking met The Leiden Collection.

Hoe werkt het?

Het opnemen van H’ART Museum in het testament kan bijvoorbeeld middels een erfstelling of een legaat. Bel voor meer informatie met Claire Schreiner (020 523 1822) of kijk op onze website.

Evabloem_H'ART-Museum_Julius-Caesar-199 kopie

Foto credits: Eva Bloem

Contactpersoon Claire

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan De H’ART Museum kunt u contact opnemen met:

Claire Schreiner
Vrienden H´ART Museum

c.schreiner@hartmuseum.nl

020 523 1822