Groninger Museum logo

Nalaten aan

Groninger Museum

Geef toekomst aan cultuur in Groningen. Het Groninger Museum dankt zijn bestaan aan bijzondere gevers. Mensen die een waardevolle bijdrage leveren door vermogen of objecten te schenken of na te laten. Neem het Groninger Museum op in uw testament, zodat ook toekomstige generaties zich laten inspireren en verwonderen door kunst en cultuur.

Over het Groninger Museum

Het Groninger Museum is een toonaangevend museum op het gebied van kunst, design, mode, fotografie en Gronings erfgoed met een eigenzinnige en kleurrijke programmering. Het Groninger Museum werd in 1874 opgericht. Sinds 1994 exposeert het Groninger Museum tentoonstellingen in een postmodern gebouw ontworpen door Alessandro Mendini. Met elke tentoonstelling daagt het museum jong en oud uit om met een andere blik te kijken en verbindingen te leggen. De collectie van het Groninger Museum bestaat onder andere uit historische objecten die de Groningse geschiedenis vertellen, Aziatische keramiek en objecten van de Groningse avant-gardistische kunstkring De Ploeg.

Waarom nalaten aan
het Groninger Museum?

Uw liefde en waardering voor kunst en cultuur leeft voort in uw schenking en u beschermt de Groninger kunst en cultuur. Door na te laten geeft u uw warme herinneringen aan het Groninger Museum door aan volgende generaties.
Een nalatenschap is een zeer persoonlijke aangelegenheid. Samen met de directie van het Groninger Museum kunt u de schenking een speciale bestemming geven, zoals een aankoop, tentoonstelling, onderzoek, restauratie of een project met en voor kinderen. Zo blijft uw nalatenschap voor altijd verbonden aan het voortbestaan van kunst en cultuur.

Hoe werkt het?

U kunt het Groninger Museum op verschillende manieren laten doorklinken in uw testament:

• Legaat: een legaat is een in uw testament omschreven gift. U kunt kiezen voor een vast bedrag of een percentage van uw nalatenschap. Ieder bedrag is uiteraard zeer welkom. Ook is het mogelijk objecten op te nemen in uw testament.

• (Mede-)erfgenaam: naast bijvoorbeeld familie, kinderen of andere goede doelen, kunt u het Groninger Museum tot (mede-)erfgenaam benoemen.

Nalaten is een persoonlijke aangelegenheid. Wij gaan hierover graag met u in gesprek.

Mettina Bleker

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan het Groninger Museum
kunt u contact opnemen met:

Mettina Bleker

mbleker@groningermuseum.nl

06-23879990