FOAM logo

Nalaten aan

Foam

Foam maakt fotografie toegankelijk voor iedereen. Wij geloven in de kracht van fotografie om te verbinden en dialoog te stimuleren. Foam biedt een platform voor conversatie, verdieping en connectie met zowel de visuele cultuur als de wereld om ons heen.

Foam wil de rol van fotografie onderzoeken en uitdagen met een kritische en open benadering. Met onze vele activiteiten, waaronder tentoonstellingen, debatten en educatieve programma’s, zoeken we steeds nieuwe manieren om uitzonderlijke fotografie te presenteren. Fotografie die je uitdaagt, prikkelt en inspireert.

Photo: Almicheal Fraay.

Over Foam

Sinds de oprichting op 31 mei 2000 heeft Foam zich ontwikkeld van een Amsterdams fotografiemuseum met nationaal belang tot een internationaal opererende organisatie binnen de fotografie die wereldwijd veel waardering krijgt.

Foam informeert en inspireert een zo breed mogelijk publiek door het tonen van alle facetten van de actuele fotografie.

In Amsterdam of daarbuiten, binnen het museum of op locatie: Foam organiseert een scala aan activiteiten, variërend van tentoonstellingen tot publicaties, debatten en educatieve projecten. Foam signaleert, ontwikkelt, duidt, presenteert, publiceert en stimuleert. Daarbij is het scouten en presenteren van opkomend talent een duidelijk en onderscheidende kwaliteit.

“What Paris was to the impressionists, and New York for abstract expressionists, Amsterdam is to contemporary photography. And Foam is the center of it all”

Katy Ryan, Director of Photography, The New York Times Magazine

Waarom nalaten aan
Foam

Aan de basis van Foam stond een nalatenschap. Kunstverzamelaar en -handelaar Carel Joseph Fodor schonk zijn collectie en huis na zijn dood in 1860 aan de gemeente op voorwaarde dat ze toegankelijk bleven voor het publiek. De collectie is inmiddels verdeeld over andere musea, maar het huis aan de Keizersgracht – waarin Foam is gevestigd – is nog altijd open voor kunstliefhebbers. Met uw nalatenschap treedt u in de voetsporen van Fodor en helpt u ons deze unieke plek open te houden voor komende generaties.

De steun van betrokken particulieren is voor Foam onmisbaar. Zonder, zou Foam haar projecten niet kunnen ontwikkelen. Opname van Foam in uw testament heeft dus een grote impact, nu en in de toekomst.

Met een schenking als onderdeel van uw nalatenschap draagt u bij aan onze missie om fotografie toegankelijk te maken voor iedereen door middel van tentoonstellingen, publicaties, debatten, educatieve programma’s en talentontwikkeling.

Photo: Almicheal Fraay.

Hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren om Foam op te nemen in uw nalatenschap. Met een erfstelling of een legaat kunt u op heel persoonlijke wijze een bijdrage leveren aan onze missie om fotografie toegankelijk te maken voor iedereen. Iedere gift is welkom, van klein tot groot.

Naast aan onze vaste activiteiten kunt u uw schenking ook verbinden aan een eigen gekozen project bij Foam. Of u kunt een fonds op naam oprichten of een project steunen ter herinnering aan een dierbare.

Draagt u Foam een warm hart toe en overweegt u ons in uw testament op te nemen? Stichting Fotografiemuseum Amsterdam (Foam) is een culturele ANBI en daarmee vrijgesteld van erfbelasting. Dit betekent dat uw nalatenschap geheel ten goede komt aan Foam en haar activiteiten.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Foam kunt u contact opnemen met:

Marije van Wijngaarden

marije@foam.org

020 5516507