FOAM logo

Nalaten aan

Foam

Sinds de oprichting op 31 mei 2000 heeft Foam zich ontwikkeld van een Amsterdams fotografiemuseum met een nationaal belang en uitstraling tot een internationaal opererende organisatie binnen de fotografie die wereldwijd veel waardering krijgt. Tentoonstellingen, projecten, partnerships en activiteiten worden op een manier georganiseerd die kenmerkend is voor Foam: ondernemend, verrassend, met oog voor kwaliteit, en in samenwerking.

Photo: Almicheal Fraay.

Over Foam

Foam is een internationaal opererende organisatie op het gebied van de fotografie, gehuisvest in Amsterdam. Foam informeert en inspireert een zo breed mogelijk publiek door het tonen van alle facetten van de actuele fotografie. Foam doet dit door het organiseren van een scala aan activiteiten, variërend van tentoonstellingen tot publicaties, debatten en educatieve projecten. Foam signaleert, ontwikkelt, duidt, presenteert, publiceert en stimuleert. Daarbij is het scouten en presenteren van opkomend talent een duidelijke en onderscheidende kwaliteit.

“What Paris was to the impressionists, and New York for abstract expressionists, Amsterdam is to contemporary photography. And Foam is the center of it all”

Katy Ryan, Director of Photography, The New York Times Magazine

Waarom nalaten aan
Foam

Foam is afhankelijk van particulieren steun. Zonder, zou Foam haar projecten niet kunnen ontwikkelen. Met een schenking als onderdeel van uw nalatenschap draagt u bij aan onze missie om fotografie toegankelijk te maken voor iedereen door middel van tentoonstellingen, publicaties, debatten, educatieve programma’s en talentontwikkeling. Naast onze vaste activiteiten kunt u uw schenking ook koppelen aan een eigen gekozen project van Foam, kunt u een fonds op naam oprichten of een project steunen ter herinnering aan een dierbare.

Photo: Almicheal Fraay.

Hoe werkt het?

Aan de basis van Foam stond een nalatenschap. Kunstverzamelaar en -handelaar Carel Joseph Fodor schonk zijn collectie en huis na zijn dood in 1860 aan de gemeente op voorwaarde dat ze toegankelijk bleven voor het publiek. De collectie is inmiddels verdeeld over andere musea, maar het huis aan de Keizersgracht – waarin Foam is gevestigd – is nog altijd open voor kunstliefhebbers. Met een nalatenschap treed u in de voetsporen van Fodor en helpt u ons deze unieke plek open te houden voor komende generaties.

Overweegt u Foam in uw testament op te nemen? Stichting Fotografiemuseum Amsterdam is een culturele ANBI en daarmee vrijgesteld van erfbelasting. Een nalatenschap aan Foam komt in zijn geheel ten goede aan het museum en haar activiteiten.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Foam kunt u contact opnemen met:

Marije van Wijngaarden

marije@foam.org

020 5516507