Amsterdam Sinfonietta logo

Nalaten aan

Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta is hét strijkorkest van Nederland en een orkest van wereldklasse. Het ensemble bestaat uit 23 musici van topniveau die samenspelen als één. Geleid door artistiek leider Candida Thompson maakt het orkest tournees over de hele wereld met avontuurlijke programma’s. Sinds het begin omarmt het orkest het volledige repertoire voor strijkorkest, van klassiekers tot nieuwe opdrachtwerken en arrangementen. Om op het hoogste niveau te blijven spelen, te vernieuwen en onze passie voor muziek aan nieuwe generaties door te geven, kunnen wij niet zonder de steun van onze donateurs.

Over Amsterdam Sinfonietta

Sinds de oprichting in 1988 is Amsterdam Sinfonietta uitgegroeid tot een vaste bespeler van de Europese concertzalen. Het orkest maakte tournees door Amerika, Australië en China. Het ensemble – nieuwsgierig en met een constante drang naar vernieuwing – werkt samen met nationale en internationale topsolisten en voert grensverleggende programma’s uit, met onder andere film, dans en theater.

De musici geven hun kennis van en liefde voor het strijkersrepertoire door aan nieuwe generaties via talentontwikkelingstrajecten en educatieprogramma’s: KleuterSinfonietta, Strijkersdagen voor jeugdige spelers, muzieklessen op basisscholen, workshops voor kinderen van vluchtelingen en arbeidsmigranten, begeleiding van jonge strijkers uit talentvolle jeugdstrijkorkesten en samenwerkingstrajecten met masterstudenten van het conservatorium. Al deze initiatieven zijn gebundeld onder de naam Sinfonietta Academy.

Amsterdam Sinfonietta

Waarom nalaten aan
Amsterdam Sinfonietta

Als bezoeker van onze concerten herkent u het: onze heel eigen klank, de uitmuntende aanvoerders, het solistenniveau van de musici, de passie en dynamiek tijdens de concerten, spannende composities, de internationale tournees met grote solisten en ontwapenende educatieve projecten – dat is waar Amsterdam Sinfonietta voor staat. En wat ons publiek raakt. Door ons orkest op te nemen in uw testament, draagt u bij aan de toekomst van Amsterdam Sinfonietta – en de onvergetelijke ervaringen van ons publiek van morgen.

Hoe werkt het?

Amsterdam Sinfonietta is voor een groot deel afhankelijk van particuliere giften. Opname van ons orkest in uw testament heeft dus grote impact. Met uw nalatenschap kunt u uw mooie en persoonlijke ervaringen doorgeven aan volgende generaties en geeft u toekomst aan klassieke muziek en het strijkersrepertoire.

Door uw wensen vast te leggen in uw testament houdt u zelf in de hand hoe uw nalatenschap verdeeld wordt. U kunt Amsterdam Sinfonietta op verschillende manieren benoemen. U kunt daarbij kiezen tussen een legaat, een erfstelling of een fonds op naam. Als culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) zijn wij vrijgesteld van successierecht.

Overweegt u om na te laten aan Amsterdam Sinfonietta? Dan kunt u onze brochure aanvragen voor meer informatie of een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek.

Heeft u nog vragen?

Voor vragen over nalaten aan Amsterdam Sinfonietta kunt u contact opnemen met:

Marije van der Pas
Hoofd development

marijevanderpas@sinfonietta.nl

020 52 70 770